Nieuw Italiaans design

Inrichter Rohde & Grahl is sinds 2007 exclusief dealer van het Italiaanse merk Sitia en breidde daarmee haar assortiment uit. Aan de collectie van Sitia is recent een bijzonder hoofdstuk toegevoegd, te weten ‘Sitia styled Silvana Morini’.

Silvana Morini, een ontwerper die inmiddels haar voetsporen heeft verdiend bij Tommy Hilfiger en Ralph Lauren, kwam op het idee om verschillende uiteenlopende materialen te mixen en kwam zo tot een innovatieve lijn. Een lijn die veel verder zou gaan dan alleen een tas of een riem. Hiervoor vond zij in Sitia een passende partner. Door deze samenwerking werd de collectie doorgetrokken in stoelen, fauteuils en banken.

Het idee achter de collectie is het combineren van bijzondere leersoorten, zoals struisvogel, krokodil en python, met authentieke Italiaanse kranten. Het unieke is dat het niet een kopie of print van de krant betreft maar hergebruik van het origineel. De kranten worden met een coating behandeld, zodat ze goed te bewerken zijn voor de producten die er van gemaakt worden.

Omdat het geen prints betreft is elk stuk origineel. Geen krant wordt twee keer gebruikt. De items hebben stuk voor stuk een hoogwaardige afwerking. Niet alleen door het gebruik van kwaliteitsleder maar ook door de ambachtelijke afwerking, waar Sitia om bekend staat.
De producten zijn bij uitstek geschikt voor het creëren van een prettige en inspirerende werkomgeving. Voor Rohde & Grahl een unieke kans om aan haar filosofie ‘working well’ verder invulling te geven. De collectie ‘Sitia styled Silvana Morini’ is te zien in de showroom van Rohde & Grahl te Amersfoort.