Design Meets Art

Wiesner-Hager presenteert, in samenwerking met Kunsthandel NEO Roermond: Design Meets Art; Angeles Nieto, Hacia El Sol (naar de zon). Een combinatie van kunst en design. De tentoonstelling bij Wiesner-Hager in Echt duurt van 16 november tot en met 30 januari 2009. De officiële opening is op vrijdag 14 november vanaf 14.00 uur.

Angeles Nieto (Madrid, 1963) rondde in 1993 haar studie af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht, haar tweede studie na de opleiding kunstgeschiedenis in haar geboorteplaats Madrid. Momenteel werkt ze afwisselend in Amsterdam en Thorn. Haar werk is vooral kleurrijk en levendig. Haar Spaanse achtergrond komt heel duidelijk naar voren zowel qua kleur en thematiek als qua vorm. Buitenvoorstellingen, licht en donker, realiteit en droom, aards en hemels zijn items die in haar werk telkens terugkeren. De felle kleuren worden gevormd door de invloed van het zuidelijke licht, harde schaduwen, grote contrasten. Mensen en dieren, het leven, met zijn gevoelens, dromen en creaties, bij elkaar gebonden tussen aarde, water en de lucht. Haar eigen handschrift om haar visie op het leven te vertellen.

Sinds haar afstuderen is haar werk op veel plaatsen in Nederland en het buitenland te vinden. Haar werk is regelmatig tentoongesteld in galerieën en bedrijven. Nieto’s werk bevindt zich binnen Nederlandse, Duitse, Spaanse, Belgische en Japanse collecties.

Openingstijden 16 november tot en met 30 januari 2009:

  • Maandag-donderdag 9.00 tot 16.30 uur, vrijdag van 9.00-12.00 uur. In het weekend gesloten.
  • Officiële opening is op vrijdag 14 november vanaf 14.00 uur.
  • Op zondag 16 november is er een extra open dag van 11.00 uur-19.00 uur.

Bezoekers aan de tentoonstelling maken kans op een gelimiteerde en door Angeles Nieto gesigneerde zeefdruk ‘Hacia el Sol’.

Behalve de kunstwerken presenteert Wiesner-Hager in Echt ook de noviteiten van de vakbeurs Orgatec.