Onderzoek naar ‘fijne ruimtes’

Kantoren worden de laatste jaren nogal eens ingericht als woonkamers. Een schot in de roos, zo blijkt. Want uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim elfhonderd consumenten blijkt dat zij zich in de woonkamer het prettigst voelen.

Bijna zes op de tien Nederlanders (57 procent) voelt zich het prettigst in de woonkamer. De relatief grote ruimte, de gezellige/prettige sfeer en de centrale plek in de woning, zijn de meeste genoemde argumenten van de Nederlanders om te keizen voor de woonkamer.

De buitenruimte (tuin/balkon) staat op de tweede plaats (11 procent). De badkamer wordt door de gemiddelde Nederlander met 2 procent het minst vaak genoemd. Dit is opmerkelijk aangezien de badkamer de laatste jaren als dé nieuwe ‘relax- en ontspanruimte’ van het huis is gepositioneerd.