Topconferentie kantoorvernieuwing

Op 18 en 19 september 2008 zal de eerste editie van de Worktech plaatsvinden in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Worktech is een evenement voor professionals die werkzaam zijn in vastgoed, kantoorinrichting, facilitair management, overheid, architectuur en design.

Overkoepelend thema van de bijeenkomst is de hybride werkplek en het ‘verbonden’ gebouw. Hiermee wordt bedoeld dat kantoorgebouwen en hun inrichting steeds meer in het teken staan van innovatie, samenwerking en communicatie. Worktech08 Amsterdam neemt de gevolgen van de convergentie van technologie, bedrijfspand, werk en werkplek onder de loep.

Diverse gezaghebbende sprekers laten talloze aspecten van moderne manieren van werken van organisaties de revue passeren. Zo gaan Philip Vanhoutte, Managing Director van EMEA Plantronics en Andy Boyd, Knowledge Manager van Shell, in op de technologische revolutie die zich in de afgelopen dertig jaar op de werkplek heeft voltrokken.

In het verlengde daarvan behandelen Guy Holden, Vice President and General Manager van de Johnson Controls Global WorkPlace Solutions en Philip Ross, CEO van de Cordless Group, de vraag hoe technologie en werkplekken kunnen bijdragen aan goed functionerende mondiale organisaties. Wim Pullen, Director van het Centre for People and Buildings, en Erik Veldhoen, oprichter van Veldhoen + Company, kijken naar de gevolgen van nieuwe, flexibele werkconcepten in termen van productiviteit, organisatie en psychologie.

James Woudhuysen, Professor of Forecasting and Innovation aan de De Montfort University, bespreekt het nut van sociale netwerken en de (on)mogelijkheden van de toepassing van Supply Chain Management bij het managen van talent. Piet van Schijndel, lid van the Executive Board van Rabobank Nederland en architect Wiel Arets bespreken cases uit hun eigen beroepspraktijk op het gebied van de toepassing van architectuur en nieuwe werkvormen; kantoren die gericht zijn op effectiviteit, efficiency, productiviteit, ontspanning, communicatie en innovatie.

Parallel aan de conferentie zullen interactieve masterclasses worden gegeven en bedrijfsbezoeken worden afgelegd. Paul Zuidema, directeur van Ahrend Inrichten: “Ahrend is als sponsor aanwezig op de Worktech omdat ook wij voortdurend bezig zijn met nieuwe werkvormen in zakelijke omgevingen; in het bedrijfsleven en de zakelijke dienstverlening, maar ook bij de overheid, in de zorg en in het onderwijs. Een kantoorinrichting moet in dienst staan van de primaire activiteiten van een organisatie en daar daadwerkelijk aan bijdragen.”