RIBA-award voor Cepezed?

De boekenset ‘The work of Cepezed’ is genomineerd voor de prestigieuze RIBA International Book Awards 2008. De RIBA Book Awards worden jaarlijks uitgereikt voor nieuwe architectuuruitgaven van uitmuntende kwaliteit. Het is een initiatief van het Royal Institute of British Architects.

De prijzen onderstrepen het belang van de bijdrage die architectuurboeken leveren aan de totstandkoming en transformatie van gebouwen en het hedendaagse landschap. ‘The work of Cepezed’ bestaat uit een catalogus met een breed overzicht van Cepezeds oeuvre en de monografie ‘Prototypes’ met negen essays en uitgebreide projectbeschrijvingen die de filosofie en werkwijze van het Delftse architectenbureau uiteenzetten.

Deze duo-uitgave is genomineerd in de categorie Architectural Practice. Deze categorie zet boeken op een rij, die treffend laten zien hoe je succesvol met de verschillende aspecten van de dagelijkse architectenpraktijk kan omgegaan. Belangrijk hierbij is een multidisciplinaire benadering, die een evenwicht vindt tussen de uiteenlopende eisen waaraan projecten moeten voldoen, zoals sociale, economische en duurzaamheidseisen.

Andere categorieën die een bekroning krijgen zijn: architectuur, constructie en interieurontwerp. De winnaars van de RIBA Book Awards 2008 worden vandaag (woensdag 28 mei 2008) bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Londen.

De jury voor de categorie Architectural Practice bestaat dit jaar uit Dikkie Scipio (Senior Partner bij Claus en Kaan Architecten), Paul Crosby (David Chipperfield Architects), Kathy Thurman (Chartered Architectural Technologist), John Halton (John Halton Design Ltd) en Adrian Williamson (partner of WM Design LLP). ‘The work of Cepezed’ is genomineerd samen met elf andere belangrijke architectuuruitgaven uit het afgelopen jaar als ‘Foster 40’ door David Jenkins, ‘Sustainable Design’ door Daniel Williams en ‘Strange Details’ door Michael Cadwell.

Cepezed heeft de afgelopen decennia naar eigen zeggen naam gemaakt met ‘een transparante, duurzame en technisch vooruitstrevende architectuur, die opvallend bruikbaar en humaan is’. Een ongekunstelde vormgeving, een sobere, maar stijlvolle materialisatie en een zorgvuldige detaillering zijn in het oeuvre even kenmerkend als de integratie van ruimtelijke en bouwtechnische aspecten.

‘The work of Cepezed’ wordt uitgegeven door Uitgeverij 010 en geleverd in een lichtmetalen cassette.