Doorzichtige mijlpaal AGC

AGC Oosterwolde produceerde op 15 november 2007 de 6 miljoenste vierkante meter isolerende dubbele beglazing. 6 Miljoen vierkante meter glas: dat is genoeg om ongeveer 300.000 woningen of kantoren van dubbel glas te voorzien. Met recht een ‘doorzichtige mijlpaal’ voor de firma.

In 1980 startte de productie (merknaam Thermobel) onder de naam Maasglas Noord. Die naam werd in 2006 gewijzigd in Glaverbel Oosterwolde. Zeer recent werd, ten gevolge van een wereldwijde strategie, de naam nogmaals gewijzigd, in AGC Oosterwolde.

Dankzij deze naamswijziging zijn voortaan álle bedrijven van de AGC Groep onder één naam bekend. Andere markante feiten uit de geschiedenis van AGC Oosterwolde zijn de samenvoeging met Glaverbel Emmeloord (2006) en de nieuwbouw in Oosterwolde (2006) waardoor de productieruimte werd verdubbeld, een aanzienlijke capaciteitsvergroting werd bereikt en een modern kantoorpand is gerealiseerd.

Dubbel glas in Oosterwolde betekent overigens niet alleen maar blank glas. In deze moderne productielocatie wordt naast het traditionele blanke glas, ook gecoat, gelaagd, brandwerend en figuurglas verwerkt.