Liever geen videoconferencing

Bijna de helft (44 procent) van de hogere managers werkt thuis geregeld in pyjame en wil om die reden dan ook liever niet deelnemen aan videoconferencing. Slechts 9 procent van de junior managers geeft aan dit te doen. Dat blijkt uit een onderzoek van Avaya, leverancier van communicatienetwerken en -diensten.

Verder doen topmannen, met 17 procent, vaker een dutje tijdens een conference call dan de gemiddelde werknemer, van wie slechts 5 procent een uiltje knapt. Er werden 2.200 managers in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Australië ondervraagd. Ruim de helft van de ondervraagden heeft al eens een conference call bijgewoond met enkel een badjas, of nog minder aan.

Het hoger management blijkt verder een meer ontspannen werkstijl aan te nemen en gebruikers van smartphones, uitgebreide telefoons met meerdere functies, reageren sneller en communiceren vaker dan gebruikers van een traditionele mobiele telefoon. Bij gebruikers van de slimme telefoons is de kans dat ze hun telefoon opnemen op het toilet twee keer zo groot vergeleken met gebruikers van een gewone mobiele telefoon. Veel gebruikers van zo’n smartphone geven bovendien toe tijdens vergaderingen onder tafel te e-mailen.