Voortman Kantoormeubelen: akoestiek en 100% Design

Voortman Kantoormeubelen presenteerde tijdens 100% Design nieuwe akoestische inrichtingsproducten.

Prominent aanwezig waren twee akoestische schuifdeurkasten; elk 240 centimeter breed en 190 centimeter hoog. Voor de gelegenheid waren de metalen deuren van deze kasten met behulp van een druktechniek voorzien van een houtnerfmotief. De print wordt aangebracht in de polyurethaancoating en is daarmee bijzonder kras- en slijtvast. Met de druktechniek kan naast houtnerfmotieven elke willekeurige afbeelding worden aangebracht. De kast wordt daarmee een element dat de kantoorruimte een specifieke sfeer of identiteit kan geven.

De schuifdeuren en optioneel de achterwanden van de kasten zijn voorzien van een perforatiepatroon en geluidsabsorberend polyesterschuim, dat is afgewerkt met een brandwerend en vuilafstotend vliesdoek. Dit procédé wordt al enkele jaren door Voortman kantoormeubelen met succes toegepast. Metingen van Adviesbureau Peutz & Associés hebben aangetoond dat door deze voorzieningen met name in het spraakfrequentiegebied (400-2500 Hz) een aanzienlijke geluidsabsorptie wordt gerealiseerd.

De schuifdeurkasten zelf worden samengesteld uit twee kastsegmenten met een interne maatvoering, die geschikt is gemaakt voor berging van twee tot vijf lagen ordners en voor toepassing van uittrekframes (3 maal A4 frontale presentatie) en laden.

www.voortmanmeubel.nl