Awareness project start vandaag

Vandaag start in de Jaarbeurs te Utrecht de vakbeurs Elektrotechniek. Prominent aanwezig is MILA, een mobiel interactief licht applicatiecenter. Dit awareness project van Uneto-VNI is te bezichtigen in ‘lichthal’ 11, stand E060.

Geïnteresseerden kunnen er informatie verkrijgen over de nieuwste ontwikkelingen op lichttechnisch gebied, van lichtbron tot armatuur. Tevens worden er twee maal per dag (met uitzondering van de vrijdag) gratis mini-workshops gegeven. Inschrijven is mogelijk via www.meutznerlichtdesign.nl of www.meutznerlichtopleidingen.nl. Aldaar vindt men een button ‘Beurs Elektrotechniek Utrecht’.

MILA is al op dinsdag 25 september op de standplaats in de beurs geplaatst, vanwege de bouwactiviteiten van de omliggende stands. Later in de week was de opstelplek niet meer te bereiken.

Ook zal tijdens de beurs in MILA de première plaatsvinden van de promotiefilm over zorg voor de installateur voor goede verlichting binnen de kaders verlichting detailhandel, zorg, opleidingsinstituten, kantoren en noodverlichting. De presentatie aan de sponsors van deze promotiefilm is gepland op donderdag 4 oktober om 17.30 uur in MILA.

Op vrijdagavond 5 oktober wordt MILA uit het beursgebouw gesleept en vertrekt met spoed naar Nuenen. Hier wordt MILA het hele weekeind voorzien van stickers voor de energie10-daagse die maandag 8 oktober start. Tot 19 oktober worden in het kader van de energie10-daagse de volgende steden bezocht en staat MILA representatief in opdracht van het Energie Centrum op de marktpleinen van Groningen, Leeuwarden, Hoogeveen, Emmeloord, Almelo, Apeldoorn, Wageningen, Houten, Den Helder, Hoorn, Zaandam, Leiden, Maassluis, Etten-Leur, Waalwijk, Helmond en Venlo. Per dag worden twee steden in het kader van promotie energiebesparing bezocht.

MILA wordt door het EC speciaal voorzien van stickers en een promotieteam bezoekt de MKB-bedrijven in de binnensteden en deelt goody bags uit met promotiemateriaal over Energiebesparing, verlichting, besturingen, cv-systemen, mini wkk’s, et cetera.

De opening van de campagne ‘energiebesparing’ zal volgens de planning plaats vinden in de MILA-trailer. De opening wordt verricht door de minister van EZ mevrouw M.J.A. van der Hoeven. MILA staat op maandag 8 oktober op het plein tegenover de Tweede Kamer in Den Haag.

Na de energie10-daagse gaat MILA de regio’s in om cursussen te draaien voor leden van de VEI van Uneto-VNI.

MILA is in de volgende plaatsen aanwezig:

 • Venlo week 43
 • Zoetermeer week 44
 • Amsterdam week 45
 • Zoetermeer week 46
 • Eindhoven week 47
 • Woerden week 48
 • Apeldoorn week 49
 • Het lesprogramma bevat de volgende cursussen:
 • Basisverlichting 2 dagen
 • LED-verlichting 1 dag
 • Noodverlichtingdeskundige 3 dagen
 • Projectmarketing, berekenen, meten verlichting en NV 1 dag
 • Dialux basic 1 dag
 • Relux basic 1 dag
 • Relux advantage 1 dag
 • Verlichting in kantoren, MKB, industrie en energie saving1 dag
 • Verlichting woning & tuin, terrein, aanlichten gebouwen 1 dag

De cursussen eindigen in week 49 en starten in voorjaar 2008 in het kader van de 4-jarige looptijd van dit awareness project.