Zeven kilometer rail

Sinds het nieuwe schooljaar maken studenten van het ROC Aventus in Apeldoorn gebruik van de nieuwe school met een industriële uitstraling. Verwol Projectafbouw uit Opmeer heeft daar 7 kilometer rail gemonteerd om 18.500 baffles (geluidsabsorberende ophangelementen) te monteren en installaties kwijt te kunnen.

Door de baffles heen is het bouwkundig plafond te zien. Naast de baffles is gebruik gemaakt van verschillende typen plafonds met elk zijn eigen ophangconstructie. In de kantoren hangt een roosterplafonds en het bandrasterplafond in de rest van het gebouw bestaat uit een half verdekt uitneembaar plafond gemaakt van een MDF-plafondpaneel in zilveren kleur.

Door de vorm van het gebouw is sprake geweest van veel maatwerk. In de glazenatriumkap is een speciale constructie bedacht om daar baffles te monteren die de akoestiek verbeteren. Ook zijn op de afzonderlijke verdiepingen akoestische betimmeringen aangebracht.

Naast de plafonds en het timmerwerk heeft Verwol Projectafbouw ook de wanden voor zijn rekening genomen. De glazen wanden geven een open karakter in tegenstelling tot de blank gelakte vermacellpanelen die voor de gesloten wanden zijn gebruikt. Door al deze disciplines is het beoogde industriële karakter van het gebouw door AGS Architecten & Planners goed gerealiseerd.