Marketinggrap op wieltjes

Afgelopen week vond op het Zuidplein bij het WTC in Amsterdam het NK Bureaustoelracen plaats. Onder grote belangstelling van onder andere medewerkers van de omliggende bedrijven won het team van Coolcast BNN de spectaculaire finale. Het Samas raceteam sleepte de tweede plaats in de wacht.

Kantoorwerkers brengen heel wat uren per dag door op hun bureaustoel – óók de uiterst mobiele en flexibele kantoornomaden. En ergonomen zijn het erover eens: de beste manier van zitten is bewegen! Tijdens het NK Bureaustoelracen werd dit wel heel letterlijk genomen. Vierentwintig teams van diverse bedrijven, uit verschillende branches uit alle delen van het land, streden om de titel Nederlands Kampioen Bureaustoelracen.

De race werd gereden op Entrada’s van Samas die eerst werden getest door de snelste racebroers van Nederland, Tim en Tom Coronel. NK winnaar Ben Reisman: ‘Coolcast BNN heeft als opdracht aan zoveel mogelijk Nederlandse Kampioenschappen mee te doen. Er zijn heel wat onbekende NK’s en die willen we allemaal promoten. Dit is onze zesde NK en het is de eerste die we hebben gewonnen, vooral ook dankzij Timothy Beck, meervoudig atletiek- en bobsleekampioen”.

De race is een initiatief van Dell, Intel en Vodafone die hiermee de aandacht willen vestigen op de groei en de voordelen van mobiel werken. “Voor medewerkers betekent mobiel werken meer vrijheid en flexibiliteit terwijl ondernemers ondertussen profiteren van deze flexibiliteit door een hogere productiviteit”, aldus de initiatiefnemers.