Verhuizing na 25 jaar Doetinchem

Office Design Nederland is verhuisd naar Doesburg. Afgelopen week betrok de kantoorinrichter een nieuwe behuizing in het pittoreske stadje aan de IJssel.

ODN heeft de afgelopen 25 jaar als importeur van Duitse en Italiaanse kantoormeubelen de Nederlandse markt vanuit Doetinchem bediend. “In de huidige markt kun je alleen overleven als je jezelf steeds opnieuw uitvindt en niet bang bent om nieuwe paden te betreden”, aldus directeur-eigeaar Hans Heuff. “Wij kijken positief terug op de periode in Doetinchem en zijn er zeker van dat de nieuwe omgeving ons en onze relaties goed zal bevallen.”

ODN kiest naar eigen zeggen bewust voor een rustige, maar goed bereikbare locatie in Hanzestad Doesburg. De locatie sluit aan bij de manier van werken en denken van ODN, met name waar het totaalinrichting betreft. De indeling en inrichting van het nieuw verbouwde pand is geïnspireerd op gegevens die erop wijzen dat in de toekomst in Nederland structureel anders gewerkt zal gaan worden, mede dankzij technologische ontwikkelingen als draadloos communiceren. Meer telewerken, meer flexibiliteit en minder vaste werkplekken, een toename van kantoortuinen, ontspannings- en ontmoetingsruimtes. Volgens ODN heeft dit verregaande gevolgen voor de bouw en inrichting van kantoren en bedrijven.

‘Tonen, niet vertellen’, is het motto van ODN. “Met ons nieuwe pand maken we aanschouwelijk hoe wij denken dat de werksituaties en inrichtingen er in de toekomst uit gaan zien. Zo vormen onze kantoren een geïnspireerd onderdeel van de ruim achthonderd vierkante mter grote showroom en is er een zogenoemd laboratorium voor het presenteren van materialen en kleuren. Er is ook een ‘cantina’, het wijncafé, waar relaties kunnen worden uitgenodigd voor wijnproeverijen in een Italiaanse sfeer”, aldus Heuff.

Vooral trots is ODN op de ‘digitale showroom’. Hier zal het bedrijf met behulp van een computersysteem en twee LDC-schermen presentaties geven en plattegronden invoeren om inrichtingsmogelijkheden virtueel inzichtelijk te maken. Omdat in de showroom slechts een selectie van de artikelen staat, is het praktisch om een virtuele bibliotheek achter de hand te hebben. Dit betekent tegelijkertijd dat de fysieke showroom betrekkelijk klein kan worden gehouden.

In het nieuwe bedrijfspand wordt gewerkt met verhoogde podia, vergrote vensters en een oversized presentatiewandkast voor meubelen. “Een geraffineerde uitlichting, lichte basiskleuren en sprankelende kleuraccenten – dit samen met diverse vloeren, zoals gietvloer, parket en hoogwaardig tapijt – maken het geheel af en verlenen het complex een uitstraling die tijdloos, zacht en rustig aandoet”, vertelt Nicole Heuff. “We zijn niet alleen leveranciers van kwalitatief goed kantoormeubilair, we verzorgen ook totaalinrichting in samenwerking met specialisten op het gebied van verlichting, stoffering, interieur- en systeembouw. Op onze nieuwe locatie zijn we in staat deze totaalconcepten nog beter dan voorheen voor het voetlicht te brengen.”

Office Design Nederland levert zowel klassiek, modern als conventioneel kantoormeubilair. ‘Aan de basis beginnen’ vormt hierbij een belangrijk uitgangspunt. “Investeren in relaties kost tijd en die tijd moet je het ook gunnen. ‘Snel even scoren’ werkt op dit niveau contraproductief”, aldus Hans Heuff.

Om klanten nog beter te bedienen, introduceerde ODN in 2006 een exclusieve stoelenlijn ‘Office Seating’. In navolging hiervan komt het bedrijf binnenkort ook met een nieuwe meubellijn: ‘Office Desking’.