Rem Koolhaas overweegt verhuizing

Foto: Waldo Miguez.

In het Belgische radioprogramma ‘Klara’ heeft Rem Koolhaas aangekondigd dat hij verhuizing met zijn bureau OMA naar Brussel overweegt. Aldus bericht de Belgische krant ‘de Standaard’.

“Een zinvol gebaar”, zo noemt Rem Koolhaas het plan om zijn architectenbureau te verkassen. Hij signaleerde zijn voornemen tijdens een interview in het Klara-programma Ramblas. De Nederlandse architect kreeg vorige week een eredoctoraat van de KU Leuven omdat hij oog heeft voor ‘de ontwikkeling van de stad als een weerspiegeling van maatschappelijke veranderingen’.

Koolhaas’ liefde voor Brussel is bekend. Hij maakte in 2000 een studie over wat een hoofdstad van Europa moet zijn. Daarbij stipte hij vooral het ‘iconografisch deficit’ van de Europese Unie aan.

Voor de microfoon van Klara noemde Koolhaas het voornemen om zijn bureau OMA naar Brussel te verhuizen ‘relatief concreet’. “Het zou een zinvol gebaar zijn voor mijn engagement met Europa'”, zo zei hij nog.

Volgens een woordvoerder van OMA is nog niets beslist. “Het huurcontract voor de kantoren in Rotterdam loopt ten einde. Er zijn twee pistes: in Rotterdam blijven of verhuizen naar Brussel.”

Bron: Archined.nl