Bureau viezer dan toilet

U wast uw handen na toiletbezoek? Een dergelijke hygiënische maatregel lijkt ook op zijn plaats wanneer u uw bureau verlaat. Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat het gemiddelde bureau meer bacteriën bevat dan de bedrijfstoiletten.

Onderzoekers van de faculteit microbiologie van de Universiteit van Arizona constateerden in de computeromgeving vierhonderd keer meer bacteriën dan op een toiletbril.

De vuilste plek op het bureau is de telefoon. De onderzoekers kwamen tot de vaststelling dat het telefoontoestel een biotoop is met meer dan 25.000 microben per vierkante inch. Ook het bureaublad zelf is een behoorlijk vuile omgeving: daar vond men bijna 21.000 bacteriën per vierkante inch. Het toetsenbord van de computer is goed voor ruim 3.000 microben per vierkante inch. In vergelijking met deze uitkomsten is de toiletbril met 49 microben per vierkante inch een voorbeeld van netheid.