Volledig maatwerk

Aan de Rengerslaan in Leeuwarden is de Stenden Hogeschool uitgebreid met nieuwbouw. Met dit nieuwe deel is het aantal onderwijsruimten, algemene ruimten en kantoren uitgebreid en is er een nieuwe collegezaal gekomen.  Rohde & Grahl speelde een belangrijke rol in het project.

“De creativiteit van ons ontwerp en het juist vertalen en versterken van het voorlopige ontwerp van BRT Architecten uit Alkmaar gaf Stenden Hogeschool de doorslag om ons, na een onderhandse aanbesteding met drie kandidaten, de opdracht te gunnen”, aldus een woordvoerder van de inrichter.

De opdracht bestond uit het leveren van diverse ‘design based thinking’- ruimtes, een collegezaal voor 500 leerlingen, studieruimtes, ateliers, vergaderruimtes, brainstormruimtes, kantoren voor onder andere Raad van Bestuur en ook de entree zone met een supersecretaire. Deze laats genoemde ruimte was een voorlopig ontwerp van BRT Architecten, die door Rohde & Grahl als volledig maatwerk is uitgevoerd. “We hebben dit voorstel van de supersecretaire verfijnd met toevoegingen op het ontwerp van de architect.”

De levering van het project bestond uit maatwerk, los meubilair, verlichting, wand bekleding en raambekleding. Het volledige project had een doorloop van de eerste aanzet ontwerp in half maart tot volledige levering in half augustus. Het projectmanagement was volledig in handen van Rohde & Grahl.

De opdrachtgever is uiterst tevreden met het eindresultaat.  “Het interieurontwerp van BRT Architecten en de creatieve invulling van Rohde & Grahl hebben ervoor gezorgd dat onze nieuwbouw een frisse, uitnodigende en persoonlijke sfeer heeft gekregen”, zegt facilitair manager Irene Landa. Iedereen, zowel medewerkers als studenten, is enthousiast.”

www.rohde-grahl.nl


Deel op Social Media