De Toekomst van het Licht


De verlichtingswereld heeft te maken met veranderende lichttechnieken. Recente revolutionaire elektronische ontwikkelingen maken in de toekomst van een verlichtingsarmatuur een elektronisch instrument. Zo ontstaat een geheel nieuwe generatie verlichtingsarmaturen die, indien voorzien van een betrouwbaar thermisch ontwerp, een oneindige levensduur kunnen bereiken.
 
De nieuwe technieken omvatten niet alleen LED. Wat te denken van inductieverlichting? Wat zijn de gevolgen voor onze woon en werkomgeving, onze gezondheid? Wat zijn de gevolgen voor duurzaamheid, lichtopbrengst en welbevinden? En welke nieuwe technische en installatietechnische kansen en mogelijkheden komen naar voren? Zijn nog meer energiebesparingen, maar vooral ook besparingen op de facilitaire kosten mogelijk en zo ja hoe?

Inhoud 
Deze eendaagse cursus behandelt wat het licht in de toekomst zal zijn. De nieuwste technische ontwikkelingen komen aan bod, de zin en onzin van LED, inductieverlichting, maar ook is er aandacht voor de veranderingen in armaturenontwerp, voor de veranderende installatiemogelijkheden en de facilitaire voordelen. Verder komt de invloed van licht en verlichting op ons gedrag, onze waarneming en onze gezondheid aan bod.
 
Doelgroep
De cursus is bedoeld voor een ieder die beroepshalve bij verlichtingsplannen, ontwerpen of adviseren is betrokken zoals inrichters, lichtdesigners maar ook facilitaire of installatietechnische dienstverleners.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Toelatingseisen  
Voor deze cursus is betrokkenheid bij het fenomeen licht gewenst.

Cursusduur
De cursus omvat één cursusdag van 9:30 tot 16:30 uur.
Nadere informatie?
Neem contact op met 0578-610 660
 

Kosten

Het lesgeld bedraagt € 425,-  exclusief 21 procent btw. Inclusief lesmateriaal, lunch en consumpties tijdens de cursusdag.

Docent
Egbert Keen
Dankzij zijn jarenlange ervaring en vele onderzoeken naar vernieuwende verlichtingstechnieken en -ontwerpen kan Keen als geen ander de zin en onzin van innovaties belichten. 

Locatie

Hoofdstraat 143 / 8162 AE EPE
 

Cursusdata
Tweemaal per studiejaar

  • Vrijdag 19 mei 2017
  • Vrijdag 10 november 2017

In overleg kan een incompany training op vrijwel elke gewenste datum worden gegeven.
 

Inschrijven

Klik hier voor het inschrijfformulier.