De verlichting van hout op Design District


De verlichting van hout op Design District
18-05-2017 8:09

De komende editie van Design District is Abet Laminati van de partij met een stand die qua originaliteit een waardige nieuwe telg zal zijn in het rijtje van voorgaande edities. Het thema is ‘De Verlichting van Hout’, waarbij ‘de Verlichting’ verwijst naar de Renaissance-periode in de geschiedenis waarin de basis werd gelegd voor de maatschappij waarin wij nu leven. Daarnaast verwijst het, wat meer down to earth, naar de letterlijke verlichting van hout.Abet Laminati heeft met haar high pressure laminates een rijke geschiedenis op het gebied van de ontwikkeling van baanbrekende decors, patronen en structuren, waarbij ook de collectie houtprints een revolutionaire transformatie heeft ondergaan. De houtprint werd vroeger ervaren als een matige imitatie van hout of houtfineer, maar tegenwoordig is het een waardig alternatief en een materiaal met een geheel eigen identiteit.

Design District is bij uitstek de gelegenheid om materialen op een vernieuwende, verrassende en inspirerende manier te laten zien. Voor het verrassingselement bij ‘De Verlichting van Hout’ heeft Abet Laminati een beroep gedaan op Carina Riezebos, die haar sporen heeft verdiend in de wereld van de glaskunst. Carina produceert unieke producten, waarbij zij altijd op zoek is naar manieren om deze voor een groter publiek toegankelijk te maken.

In het concept voor Design District is Riezebos gaan ontwerpen vanuit de verlichting. Centraal in de stand komt een levensgrote kroonluchter te hangen, opgebouwd uit elementen van HPL met houtprint, gecombineerd met glasdruppels, die van boven aangelicht worden door een aantal spots. Het zicht op de wand wordt bepaald door twee grote verlichtingselementen. Doordat vloer en wanden zijn opgebouwd uit Abet Polaris Noir, zal alle aandacht uitgaan naar de verlichtingselementen en de kroonluchter.

Beleef ook De Verlichting van Hout en bezoek de stand van Abet Laminati tijdens Design District in de Van Nelle Fabriek van 7 tot en met 9 juni 2017. Via de website www.abet.nl kan men zich registreren voor een gratis toegangsbewijs. 


www.abet.nl

Deel op Social Media<< May 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >